Acasa Cursuri Consiliere Consultanta Materiale de informare Locuri de munca Contact
Ivesteste in oameni
Obiective si beneficiari Activitati
ACTIVITATI STRATEGICE
AS 1 - INFORMARE, CONSTIENTIZARE, IDENTIFICAREA NEVOILOR DE INSTRUIRE
AS 2 - ORGANIZAREA SESIUNILOR DE INSTRUIRE SI FORMARE PROFESIONALA A BENEFICIARILOR
AS 3 - CONSILIERE SI CONSULTANTA PENTRU PERSOANELE INSTRUITE IN CADRUL PROIECTULUI
AS 4 - DISEMINARE SI MANAGEMENT


CE OFERIM:
Proiectul isi propune dezvoltarea profesională si creșterea competitivitatii grupurilor-țintă prin:
•     crearea si punerea la dispozitia grupurilor-tinta a unei baze de date, continand atat materialele de informare cat si CV-urile participantilor la sesiunile de instruire din proiect;
•     informarea directa privind piata muncii si mecanismele de ocupare, cu constientizare asupra importantei statutului de angajat;
•     formare profesionala in domenii cu oferta de munca deficitara;
•     specializare;
•     formare antreprenoriala pentru persoanele cu aptitudini corespunzatoare;
•     consiliere si consultanta.

Serviciile de formare si consultanta vor fi organizate prin deplasarea lectorilor,  expertilor si consultantilor, precum si a echipamentelor necesare instruirii, in localitatile in care se vor desfasura cursurile.


Cursurile oferite sunt:

·         ADMINISTRATOR PENSIUNE TURISTICA curs calificare nivel II (720 ore de instruire: 240 ore de teorie si 480 ore de practica); desfasurat în 18 localitati cu potential turistic ridicat; certificat de calificare, la finalizarea cursului.
 
·         MESERII TRADITIONALE curs calificare nivel II (720 ore de instruire: 240 ore de teorie si 480 ore de practica); desfasurat in 3 localitati; certificat de calificare, la finalizarea cursului.
 
·         CONDUCATOR AMBARCATIUNI AGREMENT curs specializare (60 ore de instruire: 30 ore de teorie si 30 ore de practica); desfasurat în 6 localitati cu potential turistic ridicat, situate in zone în care transportul fluvial este esential; certificat de absolvire (specializare), la finalizarea cursului.
 
·         CURS DE INSTRUIRE IN DOBANDIREA DE COMPETENȚE PROFESIONALE 3 module de curs (LIMBA ENGLEZA – 40 ore, PROTECTIA MEDIULUI – 20 ore, PROTECTIA MUNCII – 20 ore) organizate in 27 de localitati; la final, acordarea unei diplome de participare la curs.
 
Serviciile de consiliere si consultanta vor sustine activitatile de instruire, prin acordarea de consultanta specifica si punerea in practica a cunostintelor dobandite la cursuri pentru demararea unei afaceri proprii, initierea unei activitati independente, redactarea unui plan de afaceri, scrierea unei cereri de finantare, informare privind surse de finantare existente.

Prin proiect se va crea un instrument modern de informare si constientizare a grupului-țintă – platforma web.

 

Contul meu