Acasa Cursuri Consiliere Consultanta Materiale de informare Locuri de munca Contact
Ivesteste in oameni
Acasa Stiri

Incepe cursul de meserii traditionale in localitatea Zebil - judetul Tulcea

In luna iunie 2012 va fi initiat cursul de calificare pentru ocupatia ”Dulgher - tamplar - parchetar”, in localitatea Zebil din judetul Tulcea.

Cursul se inscrie in planul de activitati al proiectului POSDRU 47674 si este organizat in urma analizelor realizate de catre membrii echipei de implementare. Astfel,  pornind de la obiectivul general al proiectului – integrarea pe piata muncii a persoanelor neocupate din mediul rural, cu accent pe persoanele din agricultura de subzistenta, prin actiuni ce vizeaza cresterea capacitatilor si motivatiei acestora pentru a presta activitati salarizate in domenii non-agricole (turism, meserii traditionale – constructii, mestesuguri) si pentru activitati antreprenoriale, echipa de implementare a analizat posibilitatea de a organiza cursuri de calificare intr-o meserie traditională, pentru a veni in sprijinul formării persoanelor din mediul rural intr-o calificare cu șanse de a spori posibilitățile de angajare ale acestora. O cerere ridicată s-a constatat pentru acele calificări care permit conservarea unor tradiții locale privind meșteșugurile, in special cele legate de prelucrarea lemnului. S-a decis concentrarea eforturilor pe organizarea unui curs de calificare pentru ocupația ”Dulgher – tâmplar – parchetar”;

Cursul este organizat astfel: 240 ore de pregătire teoretică sub indrumarea unui lector-formator cu competente in domeniu și 480 de ore de pregătire practică intr-un atelier dotat cu echipamentele corespunzătoare, sub indrumarea si supravegherea unor maistri. Data de finalizare a cursului de calificare organizat in localitatea Zebil este 7 decembrie 2012.

Dotarile ce vor fi utilizate in cadrul pregatirii practice a cursantilor sunt cele detinute de catre Asociatia PROMTOUR DELTA – atat echipamente logistice, cat si echipamente de protectie corespunzatoare activitatilor de dulgherit si tamplarie.  Se vor asigura materialele consumabile necesare procesului de pregătire. Sesiunile de pregătire teoretică vor fi organizate in localitatea Zebil, la sediul Scolii cu clasele I - VIII, iar cele de pregătire practică se vor desfășura in concordanță cu planificarile și aranjamentele logistice inițiale, in Atelierul de Tâmplarie din localitatea Sarichioi.

Persoanele interesate pentru înscrierea la cursul de calificare ce va fi organizat la Zebil trebuie să indeplinească condițiile prestabilite pentru grupul-țintă al proiectului.


Incepe cursul de meserii traditionale in localitatea Zebil - judetul Tulcea
Contul meu